Bedverhogers

Bedverhogers
Zorg vanuit het hart.

Bedvehogers Kraamzorg So Cute

Zwangerschapskalender

Lees in de
zwangerschapskalender van week tot week hoe je baby groeit.

Bedverhogers tijdens de zwangerschap: Wat je moet weten?

Belang van bedverhogers
In het laatste trimester van je zwangerschap is het van essentieel belang om aandacht te besteden aan de hoogte van je bed. Bedverhogers, ook wel bekend als klossen, spelen een cruciale rol bij een soepele bevalling en kraamtijd. Door je bed te verhogen, creëer je een comfortabele werkomgeving voor de kraamverzorgende en verloskundige, waardoor ze hun taken effectief kunnen uitvoeren.

Soorten bedverhogers
Verschillende soorten bedverhogers zijn beschikbaar om aan verschillende behoeften te voldoen. Standaard klossen, met een hoogte van 14 centimeter en wigvormig, bieden een stabiele verhoging. Daarnaast zijn er verstelbare bedverhogers, waarmee je de hoogte naar wens kunt aanpassen. De keuze tussen deze typen hangt af van het specifieke ontwerp van je bed.

Bedklos - Kraamzorg So Cute

Hoogte-eisen voor het bed
Een correcte hoogte van het bed is van groot belang, niet alleen voor het comfort van de zorgverleners, maar ook om te voldoen aan de voorschriften van de Arbeidsomstandighedenwet. Zorg ervoor dat je bed minimaal 80 centimeter hoog is, gemeten vanaf de grond tot aan de bovenkant van het matras. Het aanpassen van de hoogte is cruciaal om ongemak en mogelijke fysieke belasting van de zorgverleners te voorkomen.

Wanneer je het bed moet verhogen
De optimale periode om je bed op klossen te zetten, is vanaf week 37 van de zwangerschap. Dit komt overeen met het moment waarop thuisbevallingen mogen plaatsvinden. Zelfs als je van plan bent om in het ziekenhuis te bevallen, is het raadzaam om je bed te verhogen, omdat onverwachte omstandigheden kunnen leiden tot een bevalling thuis.

Lenen of aanschaffen van bedverhogers
Verschillende zorgorganisaties bieden bedverhogers te leen aan, vaak vergoed door de zorgverzekering. Als alternatief kun je overwegen om bedverhogers zelf aan te schaffen of te huren. Het is belangrijk om op tijd te regelen, bij voorkeur ruim voor week 37 van de zwangerschap.

Kosten en vergoedingen
De kosten voor het lenen van bedverhogers worden meestal gedekt door de zorgverzekering. Sommige zorginstanties kunnen echter een borg vragen. Het is raadzaam om je zorgverzekering te controleren op vergoedingen met betrekking tot zwangerschapskosten, zoals bedverhogers.

Benodigd aantal bedverhogers
Het juiste aantal bedverhogers hangt af van het aantal poten en/of borden van je bed. In het geval van een boxspring kan overleg met de verloskundige nuttig zijn om de ideale hoogte te bepalen.

Hulp bij problemen
Als je problemen ondervindt bij het verhogen van je bed of als de hoogte niet optimaal is, neem dan direct contact op met je kraamzorgorganisatie of verloskundige. Zij kunnen je advies geven en alternatieve oplossingen bespreken die aan je behoeften voldoen. Het is van het grootste belang dat je bedverhogers op een veilige en effectieve manier worden gebruikt om een gezonde en comfortabele omgeving te creëren voor zowel de zwangere vrouw als de zorgverleners.

Kraamverzorgende aan het koken

Kijk of wij zorg verlenen in jouw regio